joi, 8 decembrie 2016

Parlamentare 2016 - Final

Sondaje, personaje – cu ce rămânem din campania electorala:
Mai contează cu cine votăm!?

 
Încheiere
Există politicieni care susţin că se vor fura alegerile.
Majoritatea mass-mediei româneşti susţine că „serviciile” au aranjat deja alegerile – adică staţi liniştiţi că iese aşa cum vor „EI”, cei pe care nu este bine să-i deranjaţi.
În legendele despre influenţarea alegerilor din România mai intră evreii, masonii, grupul Bildenberg,V. Putin, CIA, A. Merkel, Parlamentul European s.a.m.d.
Electoratul român a văzut o campanie cu politicieni fricoşi, demotivaţi, fără ţeluri şi obiective, înţelegeri „pe sub masă”, discursuri şoptite.
Scopul partidelor mari sau mici (cu excepţia ALDE care şi continuat discursul) a fost doar acela de a încurca strategia celuilalt, fără să se sinchisească să transmită ceva electoratului său sau al altora.
Provocarea lansată de PNL (care şi l-a asumat pe Cioloş) către PSD (care a rămas fără Cel Mai Bun PrimMinistru de după `89) avea scopul de a direcţiona campania către persoane.
Cea mai mare surpriză a venit de la Cotroceni, pentru că, nefiind Jucător, tentativele de a se amesteca în campania electorală ale preşedintelui Iohannis au fost stângace.
De altfel, în ciuda presiunilor pe care d-sa. le-a făcut asupra dlui. Cioloş pentru a intra în politică alături de PNL sau USR, mass media speculează că numele noului premier aflat pe biroul preşdintelui ar putea fi altul, M.R.U. sau E. Helvig.
Iar realitatea este că, prin scandalurile recente în care au fost implicaţi foşti şi actuali angajaţi, SRI pare a apăra interese personale şi/sau de grup, fiind una dintre instituţiile ale cãrui scopuri nu sunt în armonie cu nevoile politico-militare ale României.
Aşa că „ jucătorii”, cadre vechi, ar putea profita de rezultatul alegerilor, oferindu-i ocazia Preşedintelui Iohannis să fie cel ce va sugera ca Prim Ministru un nume greu de refuzat de către toate partidele, în persoana dlui. Helvig, care ar putea să încurce nişte jocuri acolo unde este acum.
S-ar părea că din momentul încheierii campaniei electorale presiunea mediatică şi instituţională se mută spre Cotroceni.
Să sperăm însă că toate instituţiile din România vor funcţiona corect, democratic, acordându-şi lor şi cetăţenilor libertatea de a se exprima. Astfel încât suspiciunile, legate de imixtiunea unor „forţe obscure” în procesul electoral şi după aceea în procesul de  desemnare a primului ministru si de formare guvernului, să rămână doar o legendă. 
Să le cerem tuturor celor implicaţi să ne respecte şi să creadă în democraţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu