vineri, 27 mai 2016

Intrebari pentru week-end

     Se spune ca, la finalul mandatului sau, dl. Obama va face un anunt in legatura cu fenomenul UFO (OZN). Sa fie oare, in mesajul presedintelui american, raspunsul la intrebarea: cum a ajuns autoturismul dlui. D. Condrea la locul accidentului sau?

     Se speculeaza ca institutiile de forta nu se manifesta in cazul Hexi-Pharma, pentru ca indiciile ar duce la politicieni si acestia ar putea insinua ca sunt persecutati politic. Sa fie spa-ul lui Sorin Ovidiu Vantu locul unde s-au (de)vearsat, din offshore, solutiile Hexi-Pharma?

   

    

O proptea pentru sprijinul candidatilor

     A aparut ieri o stire ca dna. Merkel, prin intermediul dlui Preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Bundenstag, Gunther Krichbaum, il sustine pe dl. C. Predoiu, candidatul PNL, la Primaria Capitalei Romaniei, pentru ca acesta poate garanta existenta statului de drept in fata investitorilor germani.http://www.mediafax.ro/politic/oficialul-german-gunther-krichbaum-il-sustin-pe-predoiu-la-capitala-este-expresia-dorintei-lui-merkel-15379713 ]

     Probabil ca dupa publicarea ultimelor sondaje de opinie cu preferintele alegatorilor bucuresteni, PNL a simtit ca strategiei sale castigatoare ii lipseste un reazem, adica o "proptea" nemteasca, ce ar trebui sa-i asigure o vizibilitatea mai buna fata de contracandidatii sai.
     Iar ca sa se asigure de validitatea tacticii, au masurat simpatia electoratului pentru CDU&Merkel in "agora", inainte sa scape stirea in presa,  astfel incat fratele dlui. executiv de la SIE sa poata ajunge in pozitia de a satisface nevoile investitorilor germani - pentru ca ceea ce a functionat cu dl. T. Basescu, ar putea merge si la dl. C. Predoiu.
     Mai ales ca nu ar avea nimeni vreun temei sa suspecteze ca dl. Krichbaum ar avea motive a se indoi de simpatia poporului roman, dupa criza din 2009-2012, in asa fel incat efectul de halou ce l-ar invalui pe dl. C. Predoiu sa vicieze rezultatul declarat (ca ar fi asteptat de PNL si CDU), in favoarea contracandidatului neafiliat si ONG-ist de dreapta, dl. N. Dan.
 
     Este interesanta nevoia personajelor publice de a-si gasi cate un reazem din afara tarii, politic sau, mai degraba, economic, pentru a-si intari imaginea electorala, ca si cand eticheta "anticoruptul preferat al Occidentului" ar fi garantia corectitudinii personajului.
     De aceea, presupunand ca se vor adeveri speculatiile cu privire la o posibila cariera politica a dnei. K., intreprindere pentru care aceasta va avea nevoie de sprijin si de consultanta specializata, este important de urmarit daca actiunile sale obsesive ar putea fi suspectate ca fiind expresia cautarii unor "proptele" care sa-i asigure ascensiunea politica.