luni, 26 decembrie 2016

Sevil - Stranii Coincidente

  
Sevil – Stranii Coincidente



       Dupa ce in campania electorala PSD a tacut, in privinta propunerii sale de prim ministru, Liderul sau creand chiar si un portret robot menit sa aiureasca presa, iar dupa prefigurarea victoriei, numele a stat inchis in safe-ul catorva capete din partid, a venit ziua in care dl. Dragnea, cu puterea si tupeul conferit de majoritatea voturilor electoratului, a dat cu numele - Sevil Shhaideh - in piata politica si mass-media, sperand ca va ... "rupe gura targului".
   
    Curios, majoritatea presei a parut sa sustina propunerea neasteptata, care, in scurt timp, a reusit sa arate lumii partea intoleranta, xenofoba a poporului roman.
     Unii, au ramas cu PSD, atragand atentia asupra posibilitatii de suspendare a presedintelui Romaniei, asa cum a promis, de altfel, partidul in campania electorala.
     Dl. Presedinte Iohannis a amanat decizia de desemnare a primului ministru pentru 27.12.2016.

     In timp ce toata lumea pare preocupata de religia, etnia si expertiza doamnei Sevil Shhaideh si a sotului sau in dialoguri pro si contra, propun doar o cronologie a ultimei saptamani si sper ca cei ce NU gandesc in cliseele formatorilor de opinie de partid sau de grup social-media sa inteleaga cat de mare "om politic" si "om de stat" este dl. Liviu Dragnea, si de ce dl. Iohannis, de aceasta data, ar trebui sa ia decizia ardeleneste.

     Pe 19.12.2016 la Ankara la deschiderea unei expozitii, a fost ucis ambasadorul Rusiei de catre un politist ce facea parte din serviciul de securitate turc. Motivul actului terorist ar fi fost implicarea Rusiei in razboiul din Siria alaturi de Bashar al Assad, individul amintind in momentul respectiv de carnagiul din Alep, unde fortele guvernamentale siriene si armata rusa sunt acuzate ca au comis un genocid impotriva civililor, mai ales copii, varstnici si femei. [https://www.agerpres.ro/externe/2016/12/19/ambasadorul-rus-la-ankara-ucis-intr-un-atac-armat-comis-de-un-politist-20-35-25]

     Pe 21.12.2016 la Bucuresti dl. Liviu Dragnea, suparat deoarece o "condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională" l-ar putea opri sa ceara pentru d-sa. functia de prim ministru, a propus-o spre desemnare dlui. Iohannis pe dna. Sevil Shhaydeh, pe care a caracterizat-o ca fiind "un om care munceşte, care ştie, care are determinare, care are capacitate de muncă şi de înţelegere" si care ii da domnului Presedinte al Camerei Deputatilor dupa cum spunea d-sa.: "posibilitatea ca eu să îmi asum în continuare răspunderea pe acţiunile guvernamentale".(?!?) [ http://www.mediafax.ro/politic/video-sevil-shhaideh-este-prima-femeie-propusa-pentru-functia-de-premier-al-romaniei-liviu-dragnea-nu-am-vrut-sa-fortez-o-lege-pentru-a-fi-eu-prim-ministru-16035297 ]

     Pe 22.12.2016 www.riseproject.ro il aduce in atentia publica pe sotul doamnei Shhaideh ca sustinator al lui Bashar al Assad din guvernul caruia ar fi facut parte o perioada indelungata de timp, chiar inainte de a veni in Romania si de a lucra in Romania ca si "consultant personal al secretarului de stat în cadrul Ministerului Agriculturii în perioada 2013-2014". Este, fara indoiala, o persoana remarcabila lucru ce se observa din evolutia sa profesionala: "Primul său loc de muncă a fost ca șef de departament în cadrul Ministerului Agriculturii de la Damasc, în 1988. Shhaideh și-a continuat cariera în aceeași instituție până în 2010, tot pe funcții de conducere. Din 2011, devine consultantul pe probleme de agricultură al Regiei Autonome Județene Drumuri și Poduri Constanța, funcție pe care o deține și astăzi. În 2015, Akram Shhaideh a obținut și cetățenia română."  [ https://www.riseproject.ro/sotul-si-dictatorul-sirian/ ]

     Exista numeroase dezbateri pro si contra acestei propuneri a PSD, care lasa de inteles ca nu are alternativa din cauza sau de frica "politiei politice". Ceea ce aduce iarasi in atentia publica lipsa de "cadre" din partidele romanesti, de politicieni care sa-si asume guvernarea.

     Pe de alta parte, exista posibilitatea ca PSD sa forteze o nominalizare imposibila pentru a provoca o criza politica ce ar trebui sa duca, pe baza scorului obtinut la parlamentare, a sustinerii populare, a autovictimizarii, la suspendarea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, si provocarea alegerilor prezidentiale anticipate.

     Pus in situatia de a alege intre propunerea PSD - Sevil Shhaideh si cea a dlui. T. Basescu - dl. Tomac, cu amenintarea suspendarii din parte suporterilor "majoritatii votantilor la alegerile parlamentare" si melopeele cantate de prietenii "Cucuvelei Mov" din mass-media, dl. Presedinte Iohannis pare prins in corzi.

     Maine este 27.12.2016 si am putea afla daca in Romania exista intr-adevar oameni de stat, care pun interesul tarii inaintea interesului propriu , de partid sau de grup.


P.S. :      Deoarece intreaga poveste se intampla in Romania, se cuvin si intrebari meschine: A contribuit domnul Akram Shhaideh la campania PSD (implicit USL) in 2008, 2009, 2012, 2014, 2016?
 Si daca da, cu cat a contribuit si sub ce forma?!?

Apropo: Este normal sa gandim outside the box, este important sa gandim.
             Deci, sa gandim impreuna!