luni, 18 aprilie 2016

Vin minerii


Astazi minerii au ajuns la Bucuresti.
Acest moment coincide cu lansarea candidaturii lui Marian Munteanu, cel care in anii 1990 a fost leaderul Pietei Universitatii.
Sa speram ca nu va fi un eveniment speculat politic. Si ca va fi relatat obiectiv, fara patima ce ar putea genera excese.

Pe de alta parte merita amintit ca in anii crizei economice (2009-2011) in Australia, una dintre componentele importante ale echilibrarii balantei comerciale a fost cresterea exporturilor de carbune catre China.

Erou cu personalitate multipla?

      Este Marian Munteanu un Erou cu personalitate multipla sau un imitator?

      Incercand sa isi atraga cat mai multi votanti care sa se identifice cu el, personajul Marian Munteanu a fost sfatuit, probabil, sa imite pe cei ce sunt modelele celor mai importante subiecte statistico-sociologic. 
     Adica atunci cand este vorba despre crestinismul ortodox, sa-l imite pe Gigi Becali; cand este vorba despre "menirea politica" sa-l imite pe Mircea Geoana; cand este vorba despre "omul" Marian Munteanu, sa-l imite pe Klaus Iohannis.    
     Orice alt personaj care are rezultate bune in sondaje (patriarhul Daniel, Mugur Isarescu etc.) ar putea fi modelul recomandat lui Marian Munteanu, de catre cei ce lucreaza la experimentul candidatul PNL .  
     Ca si cand ar fi o personalitate multipla, rareori propria sa persoana, afisandu-si cu perversitate "inocenta politica", candidatul PNL va fi proiectia cererii pietei.
Iar electoratul bucurestean nu va sti cine este si ce poate aduce orasului acest om, votand un proiect experimental de candidat, si nu ceea ce exista; o imagine, si nu un om - un selfie modificat in photoshop.