duminică, 17 aprilie 2016

Operatiunea Marian Munteanu

    Operatiunea Marian Munteanu
      In mai putin de o saptamana de la nominalizarea candidaturii sale la Primaria Capitalei, Marian Munteanu reuseste, deja, sa transforme campania electorala in circ mediatic.
      Hulit de unii si adulat de altii, omul - simbol al miscarii "Piata Universitatii" are toate sansele sa castige fara lupta, exact cu aceeasi strategie folosita si la prezidentialele din 2014, cand proaspat liberalul Iohannis, primarul orasului de provincie, a castigat pe fondul inocentei afisate in fata victimizarii sale de catre urmasii "partidului comunist" : PSD si Victor Ponta.
      Strategia este aceeasi.
     
      Prima tactica a fost victimizarea. Primii care l-au linsat  pe Marian Munteanu au fost "societatea civila"  fost "basista",  platita, se spune, de miliardarul Soros. (De parca serviciile secrete romanesti nu ar avea mijloacele materiale si logistice sa joace o asemenea sarada.)
Acest lucru l-a transformat brusc in victima si, apoi, se va subintelege, in adversarul lui Soros si al acelei parti a "societatii civile" care a profitat in timpul lui Basescu.
Iar asta inseamna si ca respectivele ONG-uri si cu "personalitatile"  lor sunt aliatii, si nu adversarii candidatului PNL.
      A doua tactica - nationalismul
      Pentru a-l infatisa pe leaderului Pietei Universitatii ca bun roman a fost nevoie de a-i aminti publicului despre sustinerea pe care acesta si-a aratat-o in tinerete pentru miscarea legionara, care , curand, va deveni in imaginatia publicului, ca si Marian Munteanu, victima bogatasilor evrei. 
      Si evident strategii sai aduc in cadrul campaniei si tema religoasa, pentru ca Biserica Ortodoxa Romana se bucura, inca, de foarta multa incredere in sondajele sociologilor. Iar poporul afla ca dl. Marian Munteanu este un crestin ultra-ortodox ceea ce, se admite ca nu il face automat un foarte bun administrator de capitala perfect, dar este o garantie a  corectitudinii sale.  
      Astazi a fost devoalata si a patra (principala) tactica din campanie dl. "leader al Pietei Universitatii" este un luptator anticomunist , fiind impotriva urmasilor comunistilor si ai lui Iliescu, cei ce au chemat minerii la Bucuresti in anii 1990 si care sunt si ei vinovati (ca si evreii) de situatia in care se afla Romania acum, adica impotriva PSD (ca partid politic) si a votantilor sai.   

      Pasiv-agresiva, strategia de campanie a dlui. Marian Munteanu are calitatile de cerebralitate ale creatorilor sai, creand tinte false si folosindu-se de romanii locuitori ai capitalei ca de mase - subiectul unui experiment psiho-sociologic, care cauta sa directioneze si sa amplifice reactia emotionala a oamenilor.
     
      Nu cred ca vreo personalitate sau vreun partid politic mai are vreo sansa, in acest moment, in fata PNL-binomul DNA/SRI - Marian Munteanu. Pentru ca PSD sau oricare alt partid ar trebui sau sa descopere, macar de data asta, cum sa transforme sentimentul in ratiune, sau sa lupte cu aceleasi mijloace, fara sa tina seama de consecinte, si sa transforme totul intr-o batalie de strada. Si probabil ca cei ce au creat aceasta strategie mizeaza tocmai pe scrupulele pe care ar trebui sa le aiba orice politician corect.
      Asezate acum in acesta logica, atat chemarea la DNA a dlui. Ludovic Orban, sau a dlui. Calin Popescu Tariceanu, cat si arestarea "spionilor israelieni" de catre DIICOT, nu au fost altceva decat etape de pregatire a lansarii campaniei electorale a PNL si a revenirii in piata publica a lui Marian Munteanu - omul SUA, care sta la masa cu presedintii americani.   
      Cu inca un candidat scos din laboratorul de psihologie sociala, pare ca Romania a devenit campul experimental al celor ce construiesc noua societate globalizata a buzunarului propriu in care, evident, fiecare roman este "omul nou" al cetatii, pionul pus la locul stabilit de savantii (nazisti, comunisti, soros-isti, americani s.a.m.d.), "iubiti si ajutati de americani si de europeni" (cu serviciile lor cu tot), ce conduc stabilimentul.