marți, 27 decembrie 2016

Jocul de-a pisica

      Dl. Dragnea a anuntat ca nu intelege motivul refuzului dlui. Iohannis de a desemna pe doamna Shhaideh prin ministru al Romaniei, pentru ca nu stie sa-l fi informat   cineva ceva.
     Pare o joaca de-a santajul.
     Pare ca dl. Dragnea a mers la sigur cu propunerea la Cotroceni; sigur ca va fi acceptata, pentru ca altfel presedintele Romaniei ar fi suspendat de catre majoritatea parlamentara. 
     Pare ca dl. Dragnea stie ca obiectiile dlui. Iohannis, informarile serviciilor, nu ar putea fi facute publice, conform legii informatiilor clasificate.
     Deci propunerea de premier roman a fost un joc win-win pe care a mizat Majoritatea Parlamentara: ori castiga primul ministru dorit - S.Shhaideh, ori castiga suspendarea presedintelui Iohannis.

     Dar, citind CV-ul dlui. Akram Shhaideh pe https://www.riseproject.ro/sotul-si-dictatorul-sirian/, se observa ceva interesant: destul de rapid cum a ajuns in Romania, d-sa. a fost angajat la o institutie a statului roman (si-a incheiat activitatea in Siria in 2010, iar in 2011 devine consultant la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta).
     Sunt multi romani cu bani si pozitie sociala care nu-si gasesc atat de repede de lucru la Stat.
     Oare ce fel de "pile" ar putea avea domnul respectiv?

     In campania electorala, unii dintre ministrii guvernului Ciolos au fost acuzati ca ar avea asemenea "relatii". 
     In campania electorala partidele politice au promis, s-au angajat, ca nu vor aduce in guvern un anumit tipar de personalitate formata in anumite institutii. 

     Dar de unde stiu oamenii astia ca propunerea PSD+ALDE ar fi trebuit sa fie greu de refuzat?

     Luand in considerare cele de mai sus, romanii au nevoie urgent de explicatii. 
    
     Este treaba lor, a celor angajati la institutiile statului roman, sa previna asaceva si treaba omului simplu sa puna intrebari autoritatilor care provoaca asemenea incurcaturi.
     
     Adica ce e cu asta: daca nu e Ponta, atunci e Sevil?
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu