miercuri, 14 decembrie 2016

Formarea guvernului PSD - o alta perspectiva

     De doua zile presa dezbate oportunitatea sau legalitatea numirii dlui. Dragnea in functia de prim ministru.
     Nu i se contesta calitatile sale politice, organizatorice sau administrative, ci "accidentele" sale legale, unul dintre ele, cel cu referendumul, fiind considerat o facatura chiar de catre unii dintre adversarii sai politici .
     Cu toate acestea promovarea continua a subiectului "Dragnea - prim ministru - probleme legale" in mass-media, te duce cu gandul la o campanie organizata, din care ar putea face parte chiar si unii dintre oamenii sai, semn ca, imediat dupa castigarea alegerilor, incepe si in PSD regruparea fortelor si luptele pentru putere.
      Pe de alta parte, lasand la o parte orgoliul meritat al castigatorului, PSD ar trebui sa evalueze in ce masura va dauna credibilitatii viitorului guvern si hotararilor/programelor sale hartuirea continua pe subiect "sensibil"(izant)  al  "problemelor cu justitia" (scuzati cliseul), cu atat mai mult cu cat asteptarile populatiei se agata si de reformele din aceasta zona.
   
     Pentru prima data in cei 27 de ani, PSD are ocazia sa scape de eticheta de urmas al unei structuri anacronice de partid, construindu-si imaginea de partid modern european.
    Si in acelasi timp, poate sa demonstreze ca interesul tarii este ceea ce conteaza pentru acest partid.

    Pentru ca votul romanilor a aratat ca ceea ce isi doresc este o viata civilizata, calma. 

   In asemenea momente, hotararile politice pot defini oamenii de stat
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu