vineri, 20 mai 2016

"Deep (lo) mate"

       Activitatea intensa din ultima saptamana a Excelentei Sale, ambasadorul SUA H. Klemm, l-a transformat pe acesta in "vedeta" media. 
      Pastrand stilul de comunicare al antecesorului sau, fara sa-i pese de posibila crestere a antipatiei romanilor fata de oficialii americani, intalnirile sale au generat interpretari in presa romaneasca.
      De exemplu, din vizita la Seful al Camerei Deputatilor dl. V. Zgonea unii (cei mai multi) au interpretat ca atat dl. H. Klemm (cu toata ambasada SUA), cat si (intreg) Guvernul SUA, il sprijina pe mazilit, sa nu cada din functie, ceea ce (din perspectiva americanofobilor) nu ar insemna doar amestec [din partea americana] in treburile (interne) ale Parlamentului Romaniei si ale unor grupuri politice, ci si, din perspectiva unor juristi, in lipsa reglementarii lobby-ului, trafic de influenta - asimilat coruptiei, in interpretarea DNA.
In plus faptul ca Excelenta Sa dl. Ambasador s-a dus la dl. "Var/Coleg al lui Mihai Viteazul", i-a amplificat importanta si rolul politic rebelului justitiar ex-psd, stiut fiind ca, de obicei, romanii se duc la Ambasada SUA sa toarne si nu invers.
     Joi Excelenta Sa dl. Ambasador al SUA, impreuna cu dl. Sef al SRI si cu dl. adjunct al CIA s-a dus in vizita la dl. PM al Romaniei, ceea ce a dat nastere iarasi la speculatii: de la probleme legate de proaspatul inaugurat Scut Antircheta, la probleme legate de terorism si promovarea legii Big Brother, pana la, inclusiv, PR politic pentru unele personaje, aflandu-ne si noi, romanii, si ei, americanii, in campanie electorala.
     Nimeni nu s-a gandit ca s-ar fi putut discuta recenta Ordonanta de Urgenta de modificare a noilor coduri penal si procedura penala [vezi aici http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/guvern-de-securisti-printre-cele-132-de-modificari-din-codul-de-procedura-penala-gasca-lui-ciolos-a-strecurat-articole-care-permit-procurorilor-sa-anuleze-hotarari-judecatoresti-sa-obtina-datele-financiare-ale-cetatenilor-fara-mandat-si-sa-dea-buzna-in-re], deoarece toti ambasadorii SUA au afirmat, de fiecare data, ca raman "consecventi in promovarea valorilor democratiei si drepturilor omului", ceea ce, daca s-ar intampla, ar putea fi si util si corect politic.
        Cum insa Romania tinde sa fie al 51-lea stat american (motiv pentru care se mentine obligativitatea vizelor pentru romani), putem suspecta ca vreuna dintre actiunile Corpului de Control, ar fi putut sa descopere, din greseala, vreo activitate de finantare a vreunei operatiuni in desfasurare a CIA, ce ar fi putut fi pusa in pericol, acesta fiind motivul prezentei si sefului SRI - "agentie guvernamentala" despre care se spune ca ar fi sustinuta de americani pentru preluarea ostila a SIE, concurentul CIA (si al altor "agentii") pe pietele din afara UE si a spatiului Nord-Atlantic.
       In concluzie, fara rautate, zelul vizibil al Diplomatului American il poate transforma pe acesta in Vedeta Damboviteana - inainte ca Romania sa devina al 51-lea stat american si ca romanii sa o voteze pe Hillary (prietena CIA) la Casa Alba.
      Dar nici diplomatia nu mai e ce era odata.



            
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu