joi, 28 aprilie 2016

Razboiul dnei. Kovesi cu Lumea

     Cum DNA tinde sa devina un serviciu secret in sine, noua telenovela lansata in presa de catre Tzarina tinde sa devina un nou razboi al spionilor, ale carui victime sunt, evident, domnia sa si institutia pe care o conduce.  
      Marti, 26 aprilie dna. Kovesi a acuzat SIE ca nu ajuta DNA cu informatii despre romanii care au averi in strainatate, despre care ar avea cunostinta si pe care (informatii) spionii le-ar tine doar pentru ei.
      SIE a raspuns prompt ca in spiritul legii, serviciul nu urmareste romanii din strainatate, si ca oricum orice informatie ar fi inutila pentru ca nu ar putea fi folosita de justitie, fara deconspirarea sursei, accentuand ca ei nu sunt securisti.
      Cu toate ca presa a observat imediat ca dna. Kovesi nu ar fi trebuit sa faca publica o asemenea acuzatie-cerere absurda fata de SIE, evident ca nu a indraznit nimeni sa o suspecteze pe Sefa DNA ca ar dori sa stie numele informatorilor si ale spionilor romani.
     
     O parte a presei a pus aceasta iesire a dnei. Kovesi pe seama "stresului" provocat de tentativa de fraudare a emailului personal de catre "spionii israelieni". Adica, nestiidu-se inca cine este persoana care i-a contractat pe israelieni, ca un elefant ranit, Tzarina ar fi presupus ca este vorba despre SIE si ar fi incercat un atac mediatic.
      In acelasi timp merita amintit razboiul SIE vs. SRI+DNA din interiorul PNL, actualul candidat al partidului pentru PMB, dl. Catalin Predoiu, fiind fratele directorului operativ al SIE.
     
     O alta supozitie a luat in calcul razboiul dintre servicii, cu scopul de a castiga o pozitie cat mai avantajoasa, pentru a fi folosita in negocierile ce vor veni odata cu unificarea acestor institutii (unificare pe care ar dori-o Johannis, la cererea partenerilor/aliatilor).    
     
     Pe de alta parte exista posibilitatea ca tot balciul sa fi fost o bucatica dintr-o strategie de comunicare, cu scopul de a intari increderea romanilor din strainatate in institutiile romanesti din alte tari.  
     Deoarece, cu toate ca - daca nu se schimba legea - la alegerile locale nu se poate vota prin corespondenta, reticenta romanilor din strainatate de a se inscrie in liste, ar putea transforma in esec, tocmai punctul cel mai important din programul cu care a castigat sustinerea diasporei presedintele Johannis.   
     In acelasi timp, este important de stiut despre statutul romanilor din Europa si din perspectiva relatiilor economice ale Romaniei cu UE.

     Evident nu a indraznit nimeni sa o suspecteze pe dna. Kovesi ca ar dori sa stie sursele
     
     Vom vedea in perioada urmatoare daca dialogul public DNA - SIE a fost parte a unui razboi de gherila media sau un balon de sapun.
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu