miercuri, 23 martie 2016

Fiecare victimǎ este unul dintre noi


 

Fiecare victimǎ este unul dintre noi
Din pǎcate, deschid acest blog ȋn ziua ȋn care la Bruxelles, capitala Uniunii Europene, au fost atentate teroriste.
Nu ştiu al cȃtelea atentat terorist este acesta. Ştiu că acum o săptamână a fost atentat terorist in Turcia, că a fost un atentat terorist şi în Canada, ştiu că ȋn noiembrie si ȋn februarie 2015 au fost atentate teroriste la Paris, că au fost atentate teroriste ȋn Statele Unite şi în Australia, ştiu că ȋn Israel sunt atentate teroriste aproape în fiecare zi, până şi ȋn Rusia au fost atentate teroriste – şi pare că nu scapă nici un continent.
Mă gândesc la victime, fiecare având familie, rude, prieteni, vecini... Poate fi colegul sau ruda colegului vecinului fiului/fiicei prietenului vecinului colegului nostru, poate fi oricine, poate fi necunoscutul căruia i-am dat Like pe Facebook, poate fi oricare dintre noi – victima terorii.
Auzim politicienii exprimându-şi consternarea, tristetea, uneori furia în limita noţiunii de “corectitudine politică” - îi auzim tratând un act terorist cu îngrijorătoare condescenţă, uneori.
Pentru că cei mai mulţi confundă diferenţele culturale cu îndoctrinările teroriste, fără a înţelege că este vorba despre şantajul urii şi al violenţei asupra civilizaţiei şi că rezerva în exprimare este un mod de a-şi arăta respectul sau frica faţă de agresori. Se comportă ca şi când fiecare stat în parte, ar avea teroriştii lui.
Iar în timpul ăsta peste tot în lumea asta, sunt victime oameni ca şi noi, cu familie, prieteni, colegi, amintiri, cultură, civilizaţie, reguli – pentru că fiecare victimă este unul dintre noi.
Să le fie Binecuvântată amintirea celor disparuţi, să-i mângâie Dumnezeu pe cei rămaşi.


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu