miercuri, 14 decembrie 2016

Caplea

      La 2 saptamani dupa ce am postat pe acest blog, incepand cu 1 Mai, o firma de televiziune de cablu (UPC- sau cam asaceva) a inceput sa ne hartuiasca lunar sa-i platim factura dlui. Gheorghe Caplea. 
     Aveam sim-ul cumparat cu 3 luni inainte, direct de la firma de telefonie mobila.
     Mai intai cu bunavointa, le-am oferit solutia unde l-ar putea gasi in social-media, daca cumva au pierdut adresa unde au instalat cablu.   
      Apoi le-am explicat ca este ilegal sa hartuiesca pe cineva ca sa plateasca o factura a altei persoane, iar insistenta poate fi  (a)grava(anta).
       Asa ca hartuirea a devenit metoda de marketing.
       Cum lucrurile continua, iar dl. Caplea este persoana publica, va rugam spuneti-i sa-si actualizeze datele la UPC.

Negocieri la Cotroceni - PNL

        Negocieri la Cotroceni - PNL
      Cum era de asteptat, dupa esecul electoral, prevazut sau provocat de unii membrii ai partidului deoarece dna. Gorrrrghiu a promis ca (in acest caz) isi va da demisia, capul PNL a fost inlocuit provizoriu de dna. Turcan care s-a aflat astazi in fruntea delegatiei ce s-a intalnit cu dl.  Presedinte Iohannis. 
     Dupa finalizarea discutiilor, dna. Presedinta PNL si-a continuat discursul electoral (?!) semnaland, pe buna dreptate cerinta PSD de amana relaxarea fiscala promisa anterior castigarii alegerilor. 
     Apoi continuand in noul limbaj de lemn, a spus ca PNL refuza nominalizarea unei persoane cu probleme penale, deoarece  "toate eforturile instituționale făcute până acum" zadarnice, promitand si o alternativa.
  
     Toti romanii isi pot dori ca "La masa negocierilor (cu partenerii internationali) trebuie să stea persoane care nu sunt vulnerabile, care nu au slăbiciuni și pot să decidă pentru interesul acestei țări".

     La fel cum toti romanii (nu doar electoratul PNL) isi pot dori ca cel mai mare partid de opozitie renuntand la modelul T. Basescu - E. Udrea, sa-si aleaga democratic, conform regulilor partidului, cat mai rapid liderul care sa reuseasca sa aduca partidului echilibrul si credibilitatea conservand principiile liberale pe care pretinde ca le are.



 

Negocieri la Cotroceni - USR

     Negocieri la Cotroceni - USR
 
     Iesind de la consultarile cu Presedintele Romaniei, seful USR, a avut cea mai corecta atitudine.
     D-sa. a spus ca "USR nu va vota un guvern format in jurul PSD, nu va vota un guvern format in jurul lui Liviu Dragnea", dar nici nu va intra intr-o combinatie de dreapta pentru ca nu este posibila formarea unui asemenea guvern.
     Cu alte cuvinte, nefiind in pozitia de invidiat a UDMR care face guvern cu oricine ii satisface doleantele,  USR, aflata  la inceputurile politichiei, ii lasa pe ceilalti, care au mai multa experienta, sa-si bata capul. 
      
     O atitudine corecta din multe puncte de vedere.  
     
     Dar oare, dupa depunerea juramantului, votantii sai ii pot ura "Somn dulce!" in Parlament?!

Formarea guvernului PSD - o alta perspectiva

     De doua zile presa dezbate oportunitatea sau legalitatea numirii dlui. Dragnea in functia de prim ministru.
     Nu i se contesta calitatile sale politice, organizatorice sau administrative, ci "accidentele" sale legale, unul dintre ele, cel cu referendumul, fiind considerat o facatura chiar de catre unii dintre adversarii sai politici .
     Cu toate acestea promovarea continua a subiectului "Dragnea - prim ministru - probleme legale" in mass-media, te duce cu gandul la o campanie organizata, din care ar putea face parte chiar si unii dintre oamenii sai, semn ca, imediat dupa castigarea alegerilor, incepe si in PSD regruparea fortelor si luptele pentru putere.
      Pe de alta parte, lasand la o parte orgoliul meritat al castigatorului, PSD ar trebui sa evalueze in ce masura va dauna credibilitatii viitorului guvern si hotararilor/programelor sale hartuirea continua pe subiect "sensibil"(izant)  al  "problemelor cu justitia" (scuzati cliseul), cu atat mai mult cu cat asteptarile populatiei se agata si de reformele din aceasta zona.
   
     Pentru prima data in cei 27 de ani, PSD are ocazia sa scape de eticheta de urmas al unei structuri anacronice de partid, construindu-si imaginea de partid modern european.
    Si in acelasi timp, poate sa demonstreze ca interesul tarii este ceea ce conteaza pentru acest partid.

    Pentru ca votul romanilor a aratat ca ceea ce isi doresc este o viata civilizata, calma. 

   In asemenea momente, hotararile politice pot defini oamenii de stat