miercuri, 20 aprilie 2016

Scenarii

      Dupa "retragerea" candidaturii dlui. Marian Munteanu si nominalizarea candidaturii dlui. Catalin Predoiu pentru PMB, media romaneasca incearca sa inteleaga care este pasul urmator al PNL.      
     Intrebarea pare sa fie nu daca, ci, mai degraba, cine ii urmeaza dlui C. Predoiu, pentru ca, a fost protejat pana acum de semi-anonimat si a ramas in "umbra" justitiei, in pofida pozitiilor publice ale celor implicati si a unei parti din presa.
     Deci, urmatoarea mutare pare a fi in "ograda" dnei. Kovesi.
     Cu atat mai mult cu cat exista in presa speculatii care se refera la relatii economice si de prietenie intre familia Tzarinei si familia dlui. Blaga co-seful PNL. [1.]
     Pe de alta parte este de notorietate functia importanta a fratelui dlui. Predoiu in SIE.
     Enunturile anterioare puse in acelasi context pot sa duca la concluzia ca, de fapt, criza din interiorul PNL, este generata de lupta dintre (persoane din) cele doua/trei "agentii guvernamentale" (SRI+DNA si SIE) pentru a-si pune oamenii in pozitii de putere in interiorul partidului.
     Cu alte cuvinte necunoscuta este care dintre cele doua "servicii" romanesti va scrie numele pe dosarul care va ajunge la Autoritatea Electorala, adica va ramane  "Predoiu" sau va fi "Blaga".
     Ne amintim ca acum cateva zile dl. Basescu ii gasea dlui. Blaga "calitati" in pozitia de candidat PMB (si posibil contracandidat al d-sale.).
[Dlui. Basescu i s-a adus astazi la cunostinta calitatea de invinuit in dosarul Casuneanu/casa Mihaileanu, dosar inchis in prealabil.]
     Iar in ultima sa exprimare publica dl. Helvig, seful SRI, spunea ca ar trebui limitat la 10 ani mandatul directorilor (adjuncti) executivi ai serviciilor secrete romanesti.
     Adaugand si scandalul de spionare a dnei. Kovesi in tabloul de mai sus, declaratiile firmei israeliene, cum ca ar fi fost angajati de agentie guvernamentala romaneasca, pot fi adevarate.
     Interesant este ca unii dintre sustinatorii scenariului M.Muntenu=> V.Blaga, din momentul anuntarii candidaturii dlui. C.Predoiu au inceput sa sugereze ca dl. presedinte Iohannis isi va da demisia in mai putin de un an de zile.  Semn ca partida inca se joaca. 

[1.] http://www.cotidiantr.ro/mobile/index.php?stiri_id=55886