vineri, 13 mai 2016

Oameni adevarati

   Stirile saptamanii acesteia au inceput cumva umbrite de tragedia militarilor romani din Afganistan.
   Ieri a fost inaugurat Scutul Antiracheta de la Deveselu.
   Intre aceste evenimente stirile de "prima pagina" sau "prime time news" au fost dominate de lamentarile si explicatiile dnei. Procuror Sef al DNA, de scandalul coruptie Hexi-Pharma, de campania electorale s.a.m.d.
    Romanii au aflat ca este posibil ca oamenii din spatele companiei care a facut bani punand in pericol viata pacientilor (Hexi Pharma) ar putea fi cei ce sunt platiti sa apere poporul asta tocmai de acest gen de situatii, acoper itii sau descoperitii din "sistemul de forta", adica servicii secrete, parchete, politie etc.(https://soviani.com/2016/05/12/o-poveste-despre-edgar-quinet-academiei-societati-acoperite-hexi-pharma-si-fapte-ilicite/ )
    Romanii au aflat de la eroina, insasi, ca nici dnei. K. si nici apropiatilor d-sale nu le-au fost practic "sparte" emailul. ( http://www.antena3.ro/actualitate/kovesi-diicot-audieri-355896.html ), asa ca "mult zgomot pentru nimic"; dar ca totusi niste oameni sunt anchetati pentru asa ceva.  s.a.m.d.
    Realitatile prezentate in aceasta saptamana, arata ca in Romania sunt doua entitati.
    Exista o lume a umbrelor, al caror tel este acela de a-si plasa oamenii in sistemul privat al avutului public, pentru bani sau pentru putere, fara sa le pese daca actiunile lor ranesc sau ucid oameni - vecinii, cunostintele, necunoscutii cu care se intalnesc zi de zi pe strada, pentru ca ei sunt "oamenii sistemului"- PRIVILEGIATII - cei carora nu le pasa de altii.
    Si mai exista o lume a oamenilor adevarati care muncesc, unii in alte tari, se duc la familiile lor, incearca sa-si rezolve problemele, sunt umiliti, raniti sau ucisi de nevoile umbrelor (oamenilor sistemului). 
     
     Ieri am vazut pe un autoturism tablou unuia dintre militarii ucisi in Afganistan.
     Mi s-a strans inima, ca de fiecare data cand aud o stire trista din teatrele de operatiuni.
      Pentru ca acum ceva timp, am cunoscut militari romani, care voiau sa plece in Afganistan - oameni cu familii, cu copii, construindu-si casa cu mainile lor, unii cu ai lor muncind in UE, oameni ca cei mai multi dintre romani, OAMENI ADEVARATI.
     
     Fiecare dintre noi facem alegeri.
     Va pun intrebarea ce alegeti sa fiti o umbra, sau un om adevarat?